2014. október 10., péntek

Sárkányajkúak - Bevezetés - 1. változat

Futok. Egyenesen a ház felé veszem az irányt a kaputól. Apró lábam mintha egy örökkévalóság alatt akarná elérni csak a bejárati ajtót.
Látom, ahogy egy sárkány köröz a ház fölött, aminek leszakítja a tetejét. Tüzet fúj be, amitől kitörnek az ablakok, miközben valaki kifut az udvarra. A pocakos testből ítélve édesapámat sejtem odakint. Integet két kézzel, de mintha nem felém nézne.
Ahogy egyre közelebb érek hallom, hogy kiabál is. A bestiát szidalmazza, miközben az óriási szárnyas teremtmény figyelme elfordul a ház irányából édesapám felé. Aztán kissé följebb, és egyenesen farkasszemet nézek vele.
Annyira megijedek, hogy hirtelen megállok, és földbe gyökerezik a lábam. Apám is felfedezi, hogy a sárkány talált valami érdekesebbet, és ahogy hátrakapja a fejét, teli torokból üvölti, hogy fussak el.
A félelem azonban megbénít. Mintha csak engem keresne, a sárkány leugrik a ház tetejéről, és fenyegetően felém kezd lépdelni. Apám hátulról belecsimpaszkodik a farkába, mintha csak hátrafelé húzhatná, de ahogy a lény odakap mellső karmos lábával, apám úgy repül be a lángoló, és füstöt eregető házba, mint ahogy a rongy repül, ha az ember a sarokba vágja.
- Apa! – üvöltök fel, mire a sárkány összeszűkülő szemmel engem méreget. A házból két ember – egy férfi és egy nő – sikolya hallattszik, túlharsogva a tűz ropogását, és a fa recsegését.
Az óriási gyík felém közelít. Két lépést tesz meg, mikor az épület néhány tartóeleme összecsuklik, és kártyavárként burul be a teteje.
Minden olyan gyorsan történik, hogy felfogni sincs időm. A sárkány hörögni kezd, és már csak annyi időm marad, hogy ösztönösen magam elé kapom a kezem, hogy védekezzek. Felém kap, karmával végigszántva az alkaromon, de a következő csapás előtt megtorpan, mintha félne tőlem. A következő pillanatban oldalra vágódik. Valami nekiment oldalról, majd egyenesen rá is telepszik, marcangolni kezdi.
Sárkány – villan át az agyamon, és ahogy felemeli félig véres pofáját, és felém fordítja, átfut rajtam a nyugalom, a biztonság érzete. Megrázza a fejét, mintha ki akarna verni belőle egy gondolatot, majd leszáll áldozatáról, aki nem mozdul. A vöröslő pikkelyes, tüzes sárkánnyal ellentétben ennek a külseje humusz színű, és társával ellentétben nem látok szárnyakat a hátán.
Kissé hullámzik a teste, ahogy jár, mintha tényleg egy óriásira nőtt gyík lenne, valamiért mégis határozottabbnak érzem a közeledését. Nem fél tőlem, és ezt nem rejti véka alá.
Már csak egy-két lépés választja el tőlem, amikor megtorpan, és füleit kezdi hegyezni, melyek a feje tetején úgy ágaskodnak, mint a lovaknál. Még több sárkány érkezik, de ezeken emberek ülnek. A sárkány megremeg, bennem pedig először az idegesség, majd a félelem lesz úrrá.
Egy váratlan lendülettel egyenesen elém ugrik, felágaskodik, és magához rántva ledönt a földre. Meglehetősen kényelmetlenül fekszem alatta, tenyeremet a hasán levő pikkelyekhez nyomva. Nem nehezedik rám, mintha szándékosan nem akarna kilapítani, hanem inkább védelmezni.
Lehunyom a szemem, és mire újra kinyitom, már a szobámban fekszem. Ujjaimmal végigsimítok a bal alkaromon, ahol van egy régi hegem. Nem nagy, csupán néhány centiméter hosszú.
A nevem Nora Bells, a Tizenegyes akadémia diákja vagyok. A szüleimet megtámadta, és megölte egy sárkány, de erre már nem emlékszem. Néhány éve már, hogy kínoz ez az álom, de senki sem hajlandó elmondani nekem, hogy mi történt valójában.
Hogy ez egy egytől tízig terjedő skálán engem mennyire zavar? Kicseszettül nagyon...

Nincsenek megjegyzések: