2011. április 28., csütörtök

Az alkotás játéka

Berregés. Az autó csak úgy száguld az utakon. Áthajt egy piros lámpán, aztán megáll egy zebra előtt. Átenged néhány gyalogost, aztán folytatja útját.
- Bíp, bíp! - szól egy traktor, de a kocsi nem lassít. Tán azt hiszi, hogy még belefér, még idejében elhúzhat az utánfutós traktor előtt. Téved, egyenesen belerohan.
- Puff! - mondta a kisfiú, miközben kezével meglökte a traktort, hogy az oldalára forduljon. - Bumm! - és a másik kezében levő matchbox úgy repül keresztül a traktor fölött, mint egy rakéta. - Jaj! - ragadja meg a járókelőnek használt sakkfigurát, ami legutóbbi szerepkörében a sötét király oldalán állt egy sakktáblán. - Segítség! Segítség! Valaki hívja a mentőket! - változtatta el a hangját a gyermek. - Valaki segítsen!
Szőnyegváros határán behajt egy mentőautó, piros fényekkel villogva, hogy mielőbb kiérjen a baleset helyszínére. A királynő még mindig segítségért rimánkodik, mikor végre kiérnek a mentősök, valahonnan előkerül néhány rendőrautó is, és néhány baleseti sérült.
Aki egykoron a sakktábla fehér királyát formázta, ezúttal balesetet okozott egy kék sportkocsival. A traktor sofőrje fekete bástyaként kerül egy csapat, fehér paraszt közé, akik arról faggatják, mi is történt itt valójában. Eközben a mentőbe beülnek a fekete egyenruhás figurák, és elhajtanak a helyszínről, hogy a sérült minél előbb orvosi ellátásban részesüljön.
A kisfiú megunta ezt a játékot, maga mellé húzta a dobozát, és mindent hanyagul bedobált a többi játéka közé, lepakolva a várost mintázó szőnyegről. Lezárja a játékai dobozát, rákattint egy aprócska lakatot, és nyakába akasztja az aprócska kulcsot, mintha csak a kalózok aranyát vigyázná. A szoba fala mellé tolja, és körbenéz, nem maradt e kint valami. A csupasz szobában nem nehéz megtalálni egy elől maradt játékot. Noha játszószobának nevezték a helyet, a dobozkán és az utcamintás szőnyegen kívül semmi mást nem raktak be. Egyetlen bútor, vagy polc nem sok, annyival sem zargatták a játszószoba nyugalmát.
Ahogy a kisfiú kisétált édesanyjához a konyhába, az csak ránézett, elmosolyodott, közbe pedig megkavargatta a tűzhelyen a levest.
- És? Ma mi történt Szőnyegvárosban? - kérdezte barátságos hangon. A kisfiú az asztal mellé sétált, és elszontyolodva huppant a székre.
- A király már megint balesetet okozott - csóválta helytelenítően a fejét a kisfiú.
- Nocsak. És lecsukták? - morzsolt valamit ujjai között a levesbe az anyuka.
- Nem, megsérült - felelte a gyermek. - Legalább az aranyat nem tudta megszerezni - nyugtázta a kisfiú komolyan bólogatva. - Ebéd után olvasol nekem mesét? - kérdezte, és az édesanya már tudta, fia a következő kalandra készül...

Trailer: Cecily története

Minden történet úgy kezdődik, hogy adott egy lány…
„- Cecily…”
… és persze egy fiú…
„- Cloud? ”
… akik között különleges kötelék van:
"Az, hogy a világunkban megtalálható a mágia, erre Cloud világított rá az életemben. […]Azt hiszem, akkoriban olyanná vált a mobilom, mint ősembernek a tűz: féltem tőle, és nem értettem, mi történt.
De aztán csak rászántam magam, és meghallgattam Cloudot.."
Ugyanis a fiú nem más, mint…
„csinált belőle egy mobiltémát”
Cecilyre hárul a feladat, hogy megtalálja azt, aki…
„jött egy mágus, megátkozta, egy kép foglya lett…”
… ki kell derítse, ki kárhoztatta Cloudot erre a sorsra, és miért.
„- Ilyen téma csak egy van . Mármint, ezt a témát nem lehet lemásolni, csak továbbküldeni. Ha felmásolnád számítógépre, eltűnne a mobilodról.”
Azonban egyeseknek ez a terv nem tetszik:
„- Egy mágus a közeledben járkál, és megfenyegetett. …közölte, hogy nem fogja hagyni, hogy meglátogasd a lányt.”
De Cecily nem hagyja magát eltántorítani semmi és senki által:
"A srác szemöldökében megcsillan egy piercing, de nem csak ott lyukasztatta át a bőrét. A fülében és a szájában is van egy-egy karika, amiket egy lánc köt össze.
– Hátra néztél, és megijeszt, amit látsz? – kérdi."
Azonban nem is sejti, hogy minden lépéssel egyre közelebb kerülhet valami sokkal nagyobb igazsághoz Cloud múltjával kapcsolatban…
„Mindennek oka van, meg „miért” –je… Feltételezem nem úgy történt az az eset x éve, hogy „Hello, haver, remélem, nincs ellene kifogásod, ha megátkozlak, egy festménybe zárlak, és örökké ott kell élned. Remek, akkor légy átkozott!””
És hogy mi lesz Clouddal…
„- Mesélj, mi bajod?”
… és Cecilyvel?
„- Ezt kéne kiderítened ”
Egy lány bolyongása a mágia világában egy elátkozott fiúval, egy mobillal, egy témával, és egy mágussal a sarkában… Ez nem más, mint Cecily története…
És ha felbukkanna a mobilodon az üzenet, te igen -t mondanál?
„Magus13 témát küld. Elfogadja?”

Trailer: Nancy meséjéhez

Egy elveszett könyvmoly, aki régen hallott egy dajkamesét…
„… kislány koromban a nagyapám mesélt az "Élő könyvtár” -ról…"
Sokáig elhitte, hogy igaz, de aztán felnőtt…
„Aztán bekerültem a gimnáziumba és elfeledtem, hogy miről is szólt nagyapa története. Onnantól fogva egy álmokkal teli lány voltam…”
De aztán megtörténik, amiről még csak álmodni sem mert…
"- Ms Blake, micsoda megtiszteltetés […]
– Blake? Mint Anita Blake?"
Bekerül abba a világba, amit az általa olvasott könyvek szereplői alkotnak:
"- Ki van még, akivel találkozhatnék?
– Bárkivel, akivel csak kívánsz…
– Akár még… vele is?"
És elindul, hogy megkeresse Ő -t. Azonban kiderül, hogy ez cseppet sem olyan egyszerű.
"- Mit keres erre egy warlok? Ez a vámpírok területe.
– Meg a strigáké, csak úgy mellékesen…"
Egy rögös út vámpírokon, vérfarkasokon, maffiavezéreken, görög herosokon keresztül…
"- Neked is járnod kéne a "Nincs több szívás! gyűlésekre. Azt hiszem, nálad jobbat senkinek sem tenne.
– Azt hiszem, meglátogatom Lestatot, mielőtt az IQ szintem minuszba megy át a hülyeségeidtől…"
És persze nem hiányozhatnak a warlokok és a zombik sem…
"… majd rájön, hogy mi a jó neki. Egy emberben csak a vére jó.
– Meg a fincsi agya…"
De a sok különböző lény képtelen megélni egymás mellett…
"- Ez a vámpírok földje!
– Kölyök, játssz inkább „népszerűbb, helyesebb és gazdagabb vagyok, mint te” -t Kyle Kingsburyvel!"
Legalábbis békésen nem…
„- Megismertetlek Sebastiannal és megkérem, hogy használja rajtad azt a meggyőző erejét, amivel elérte Maxnél, hogy hulla csöndben maradjon!”
Egy lánytól, egy lányról, egy lánynak… Egy történet, amiben több másik is van… Amikor a fantáziának csak a tinta és a lap elfogyása szabhat akadályt…